SUPERPRZEPIS

Filet drobiowy z pieczoną perliczką i serem

  • 2
  • zewa
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10
Filet drobiowy z pieczoną perliczką i serem Więcej zdjęć (4)

smaczne i soczyste filety z farszem z perliczki i sera

Składniki:

Filet drobiowy z pieczoną perliczką i serem

 

  • 3 pojedyncze filety z kurczaka
  • 75 g mięsa z pieczonej perliczki
  • 75 g żółtego sera ( edamski )
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • słodka papryka
  • bułka tarta do panierowania
  • mąka do obtaczania
  • 2-3 jajka ( w zależności od wielkości )
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Filet drobiowy z pieczoną perliczką i serem
Filety, umyć, osuszyć i zrobić nacięcie tworząc kieszeń. Posolić i w środku oprószyć pieprzem. Ser zetrzeć do miski lub talerza, dodać pokrojone w kostkę mięso z perliczki oraz posiekaną natkę, sól, pieprz i paprykę do smaku i wymieszać nadzienie. Tak przygotowanym farszem napełnić kieszonki filetów i obtoczyć je w mące, potem w jajku rozmąconym z odrobiną soli i na koniec panierować w bułce tartej. Filety smażyć na dość sporej ilości oleju aby w środku ładnie się dosmażyły. Smażyć na złoto brązowy kolor z obu stron. Podawać do ulubionych dodatków lub z samym pieczywem i surówką.
Filet drobiowy z pieczoną perliczką i serem
Etap 1przygotwac filety i farsz do filetów
Filet drobiowy z pieczoną perliczką i serem
Etap 2potem nafaszerowac filety i panierować
Filet drobiowy z pieczoną perliczką i serem
Etap 3smażyć na sporej ilości oleju na złoto brązowy kolor