Sposób przygotowania:
Filet drobiowy z pieczoną perliczką i serem
Filety, umyć, osuszyć i zrobić nacięcie tworząc kieszeń. Posolić i w środku oprószyć pieprzem. Ser zetrzeć do miski lub talerza, dodać pokrojone w kostkę mięso z perliczki oraz posiekaną natkę, sól, pieprz i paprykę do smaku i wymieszać nadzienie. Tak przygotowanym farszem napełnić kieszonki filetów i obtoczyć je w mące, potem w jajku rozmąconym z odrobiną soli i na koniec panierować w bułce tartej. Filety smażyć na dość sporej ilości oleju aby w środku ładnie się dosmażyły. Smażyć na złoto brązowy kolor z obu stron. Podawać do ulubionych dodatków lub z samym pieczywem i surówką.
monikaT83
zewa
Dziękuję, zostało mi trochę mięska z perliczki, więc wykorzystałam część w filecikach.