mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Filet pieczony z plastrami boczku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Filet pieczony z plastrami boczku , bardzo smaczny i aromatyczny

Filet pieczony z plastrami boczku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Filet pieczony z plastrami boczku

 

  • 2 filety z kurczaka
  • przyprawa kebab gyros ( może być też inna )
  • około 10 plastrów boczku
  • oliwa

Sposób przygotowania:

Filet pieczony z plastrami boczku
Fileta z kurczaka myjemy , oczyszczamy i osuszamy . Przyprawę kebab - gyros lub do kurczaka mieszamy z 3 łyżkami oleju . Fileta kroimy w cieńsze plastry i smarujemy przyprawa. Układamy w naczyniu żaroodpornym a na wierzch dajemy plastry boczku . Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C około 40-50 minut. Polecam filet nabiera aromatu boczku .
Filet pieczony z plastrami boczku
Fileta z kurczaka myjemy , oczyszczamy i osuszamy
Filet pieczony z plastrami boczku
Fileta kroimy w cieńsze plastry i smarujemy przyprawa
Filet pieczony z plastrami boczku
Układamy w naczyniu żaroodpornym a na wierzch dajemy plastry boczku
Filet pieczony z plastrami boczku
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C około 40-50 minut.