SUPERPRZEPIS

Filet-pochwała prostoty.

  • msewka
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6
Filet-pochwała prostoty.

Mięso prosto przyprawione i przygotowane smakuje często lepiej niż wykwintne danie.Bez panierki jest także mniej kaloryczne a za to soczyste

Składniki:

Filet-pochwała prostoty.

 

  • na 1 osobę:
  • 1 pojedynczy filet z piersi kurczaka
  • 1 czubata łyżka przyprawy do kurczaka (ja użyłam Prymat)
  • 2 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Filet-pochwała prostoty.
Mięso należy opłukać i osuszyć, usunąć wszelkie błonki i ew. chrząstki. Natrzeć olejem i przyprawą do kurczaka,ostawić do lodówki na kilka minut (a jeszcze lepiej na dłużej).Można jeszcze raz posypać odrobiną przyprawy do kurczaka .Smażyć na patelni teflonowej bez tłuszczu lub na patelni grillowej. Ja podałam z ryżem, koperkiem i buraczkami zasmażanymi (przepis jest wśród moich przepisów).