Sposób przygotowania:
Filet pod pierzynkąI
![Filet pod pierzynką polonezową Filet pod pierzynką polonezową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/filet-pod-pierzynka-polonezowa-581110.jpg)
1. Mięso myję, osuszam kroję na duże plastry, nacinam w kratkę. Doprawiam solą oraz przyprawą do kurczaka, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
II
![Filet pod pierzynką polonezową Filet pod pierzynką polonezową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/filet-pod-pierzynka-polonezowa-581111.jpg)
2. Cebulę obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju, Do cebuli dodaję, umyte, drobno pokrojone pieczarki. Przed końcem smażenia doprawiam pieprzem oraz solą, wlewam ketchup oraz musztardę i dwie minutki jeszcze smażę.
III
![Filet pod pierzynką polonezową Filet pod pierzynką polonezową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/filet-pod-pierzynka-polonezowa-581112.jpg)
3. Gotowy farsz rozkładam na każdym kawałku upieczonego mięsa i posypuję serem żółtym startym na tarce o dużych oczkach.
4. Chwilkę jeszcze zapiekam w rozgrzanym piekarniku do chwili rozpuszczenia się sera.
IV
5. Gotowe.
6. Smacznego.