SUPERPRZEPIS

Filet pstraga otulony szynką

  • 2
         
ocena: 4/5 głosów: 9
Filet pstraga otulony szynką Więcej zdjęć (3)

Bardzo szybki i smaczny pomysł na szybki obiad lub kolację :-)

Składniki:

Filet pstraga otulony szynką

 

  • 250g filet z pstrąga łososiowego świeżego
  • 8 plasterków szynki szwarcwaldzkiej
  • 4 liście pora o dł. filetu ryby (jasna część)
  • sok z dwóch plastrów cytryny
  • 1 łyżeczka musztardy rosyjskiej ostrej
  • sól morska,pieprz świeżo mielony wg.uznania

Sposób przygotowania:

Filet pstraga otulony szynką
Z ryby ściagamy skórę,myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na pół wzdłuż. Rozkładamy 4 plastry szynki tak żeby zachodziły na siebie.Na szynkę kładziemy dwa liście pora.Na pora porcję ryby.Smarujemy musztardą,solimy,pieprzymy i zwijamy w rulonik.Tak postępujemy z drugim kawałkiem pstrąga. Gotowe ruloniki owijamy w folię aluminiową i wkładamy do piekarnika 180*C na 25 minut (grzanie górna półka grill) i gotowe... Podajemy z czym kto lubi :-)
Filet pstraga otulony szynką
Z ryby ściagamy skórę,myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na pół wzdłuż. Rozkładamy 4 plastry szynki tak żeby zachodziły na siebie.Na szynkę kładziemy dwa liście pora.Na pora porcję ryby.Smarujemy musztardą,solimy,pieprzymy i zwijamy w rulonik.Tak samo postępujemy z drugim kawałkiem pstr
Filet pstraga otulony szynką
Gotowe ruloniki owijamy w folię aluminiową i wkładamy do piekarnika 180*C na 25 minut (grzanie górna półka grill) i gotowe...