Sposób przygotowania:
Filet w cieście naleśnikowym.
Filety umyć, osuszyć i cienko rozbić lub przepołowić na dwa cienkie plastry. Oprószyć przyprawami- Kucharkiem, papryką mieloną, pieprzem-tak naprawdę co kto lubi. Z mąki, jajek, mleka i wody zrobić ciasto naleśnikowe. Ważne- ciasto ma być gęste! Obtaczać filety i smażyć na rozgrzanym oleju. Paprykę, po usunięciu gniazda nasiennego, pokroić w małą kostkę.Ser zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Kotlety włożyć do naczynia żaroodpornego i posypać kukurydzą, papryką i serem żółtym. Zapiekać w piekarniku ok. 5 minut w temp. 180 stopni aż ser się roztopi. Wyjmujemy i podajemy od razu na gorąco z ziemniaczkami i surówką. Polecam również wersję z pieczarkami lub szynką na wierzchu. Oczywiście wcześniej pokrojone w kosteczkę i podsmażone zwłaszcza jeśli chodzi o pieczarki.