Sposób przygotowania:
filet w krakersach i w bułce tartej od M
Krakersy mielimy lub wałkujemy na stolnicy przez folię. Przygotowujemy marynatę z jogurtu: do miski wlewamy jogurt dodajemy przyprawy według własnego uznania , ja daje chilli , pieprz , sól i czosnek przepuszczony przez praskę. Filety dokładnie myjemy kroimy na kawałki , osuszamy i wkładamy do marynaty , mieszamy tak by całe były wymaczane w jogurcie.Wkładamy w chłodne miejsce nie krócej niż na 5 godzin , ja to robię wieczorem i używam następnego dnia. Na jeden talerz wsypuje pokruszone krakersy na drugie bułkę tartą . Brytfannę wykładam bułką tartą i pędzelkiem jeszcze smaruje olejem.Filety w marynacie połowę obtaczam w krakersach połowę w bułce tartej i układam na brytfannie. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy przez 30 minut w piekarniku. Tak przygotowane fileciki są bardzo smaczne , ale zdecydowanie ładniej wyglądają te w krakersach.