Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Filet w tartych migdałach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne i szybkie danie obiadowe. Taki filecik w migdałach możemy podać na różne okazje, jest bardzo chrupiący.

Filet w tartych migdałach Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Filet w tartych migdałach

kurczak

  • filet drobiowy - 1 podwójny
  • tłuszcz do smażenia
  • sól i pieprz
  • przyprawa do kurczaka

 

panierka

Sposób przygotowania:

Filet w tartych migdałach
Fileta umyć, osuszyć , podzielić na cztery porcje. Obsypać filety przyprawą do kurczaka, odstawić na godzinę. Do miski wybić jajko, roztrzepać z solą i pieprzem. Mięso zanurzać w roztrzepanym jajku i tartych migdałach. Smażyć filety na dobrze rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Podawać z ryżem i surówką. 
Filet w tartych migdałach
Migdały tarte zostały wysypane do miski
Filet w tartych migdałach
Obsypane zostały filety przyprawą do kurczaka i zanurzone w jajku
Filet w tartych migdałach
Filety podczas panierowania w tartych migdałach