Sposób przygotowania:
Perłowy filet w migdałach z sosem borówkowym
Filety z kurczaka doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą warzywną.
Następnie każdy nacinamy a powstałe kieszenie wypełniamy plastrami sera Lazur perłowy i zwijamy.
Mięso podsmażamy na patelni grillowej przez ok. 3 minuty z każdej strony. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika na 5-10 min w temp. 170ºC.
Migdały mieszamy z rozmąconym jajkiem oraz przyprawą warzywną i na
3 minuty przed końcem pieczenia kładziemy na filety.
Do konfitury z borówek dodajemy oliwę, wino i energicznie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą warzywną.
Filety wyciągamy z piekarnika i polewamy sosem borówkowym
Następnie każdy nacinamy a powstałe kieszenie wypełniamy plastrami sera Lazur perłowy i zwijamy.
Mięso podsmażamy na patelni grillowej przez ok. 3 minuty z każdej strony. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika na 5-10 min w temp. 170ºC.
Migdały mieszamy z rozmąconym jajkiem oraz przyprawą warzywną i na
3 minuty przed końcem pieczenia kładziemy na filety.
Do konfitury z borówek dodajemy oliwę, wino i energicznie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą warzywną.
Filety wyciągamy z piekarnika i polewamy sosem borówkowym