Alessandro

Alessandro

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 77]

Kotleciki z cuknii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kotleciki z cukinii z kurkami i rozmarynem

Kotleciki z cuknii

Składniki:

Kotleciki z cuknii

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki z cuknii
Filet oczyścić pokroić w paseczki i podsmażyć.Przełożyć do miski. Pieczarki obrać ,pokroić w paseczki, kurki sparzyć , podsmażyć grzyby na oliwie z cebulą i posiekanym rozmarynem , przełożyć do kurczaka. Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach , nasolić i później odcisnąć z nadmiaru wody. Połączyć z kurczakiem i grzybami , dodać płatki migdałów , ser , mąkę, bułkę tartą, jaja. doprawić do smaku.Wyrobić masę, jeśli jest zbyt rzadka , dodać bułki tartej. Formować płaskie , okrągłe kotleciki i smażyć z dwóch stron na rumiano.