evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Tołpyga w migdałach

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszna rybka z wierzchu chrupiąca a w środku soczysta.Polecam :-)

Tołpyga w  migdałach Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Tołpyga w migdałach

 

Sposób przygotowania:

Tołpyga w migdałach
Filet ryby myjemy,osuszamy i dzielimy na części (u mnie wyszły 4 porcje) Każda porcję kropimy cytryną oraz solimy i pieprzymy z obu stron,przekładamy do lodówki na 1h. Do naczynia dodajemy bułke tartą,mąke kukurydzianą i wcześniej zblendowane migdały,całość mieszamy. Następnie porcje ryb moczymy w rozmąconym jajku ,pózniej w panierce i smażymy z obu stron na złoty kolor... Podajemy z czym lubimy :) Smacznego . . .
Tołpyga w  migdałach
tutaj na zdjęciu widzimy gotowe etapy przygotowania

Tagi:

tarta