Sposób przygotowania:
Filet z botwinką
Fileta kurczak myjemy i osuszamy. Tak przygotowanego dzielimy na dwie porcje. Oprószamy przyprawami (solą i pieprzem). W środku każdej części nacinamy kieszeń i także ją przyprawiamy. Fileta odstawiamy do chłodu na około 1 godzinę. Botwinkę myjemy i osuszamy. Gotową kroimy na mniejsze części. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy na nim botwinkę. Doprawiamy do smaku. Tak przygotowana zdejmujemy z ognia i delikatnie studzimy. Ser kroimy w słupki lub małe plasterki. Gotową botwinką oraz serem wypełniamy wnętrze filetów . Kieszenie zamykamy spinając wykałaczką lub patyczkiem do szaszłyków. Koperek siekamy i oprószamy nim wierzch mięsa. Tak przygotowane kieszonki pieczemy około 30 minut w 180˚C do miękkości.