Sposób przygotowania:
Filet z farszem warzywnym
Filety umyć, osuszyć i zrobić w środku nacięcie robiąc kieszeń. Paprykę pokroić w kostkę a kukurydzę odsączyć z zalewy. Szczypior posiekać a brokuła pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni roztopić masło, wrzucić botwinkę i paprykę i podsmażyć. Następnie dodać resztę składników i doprawić farsz do smaku. Gotowy farsz przestudzić a gdy ostygnie napełnić nim filety. Jajka wybić do talerza i rozbełtać z solą. Bułkę tartą wymieszać z papryką i lekko zmiksowanymi płatkami kukurydzianymi. Na patelnie wlać olej ale ma być tyle aby filety prawie do połowy były zakryte olejem i rozgrzać go. Przygotowane nadziane filety obtoczyć w mące, potem zanurzyć w jajku i na koniec panierować w mieszance płatków i bułki tartej. Filety smażyć z obu stron na złoto brązowy kolor. Podawać np. z ziemniakami i surówką.
2milutka
zewa
dziękuję, tylko sok z botwinki wziął się i wyciekł na mięsko po przekrojeniu. Ale i tak smaczne było.
gusia1000