MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Filet z brzoskwinią.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny , szybki obiad , delikatny filet z indyka pachnący brzoskwinią.

Filet z brzoskwinią. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Filet z brzoskwinią.

 

  • 300g filet z indyka
  • 1duża dojrzała brzoskwinia
  • sól, pieprz
  • 1/2 łyżeczki musztardy bawarskiej
  • 2 łyżki oleju
  • 1/2 łyżeczki miodu
  • 1/2 łyżeczki przyprawy do drobiu
  • 1 łyżka soser
  • natka pietruszki
  • 50 ml wody

Sposób przygotowania:

Filet z brzoskwinią.
Mięso opłukujemy i kroimy w plastry o grubości 1 cm . Mięso przekładamy do miski, dodajemy przyprawy( sól, pieprz, przyprawę do drobiu,musztardę,olej , miód) i wszystko dokładnie mieszamy, odstawiamy na 30 minut w chłodne miejsce. Brzoskwinię opłukujemy i dzielimy na ósemki.Rozgrzewamy patelnię teflonową, wsypujemy mięso z marynatą i smażymy przez 10 minut, od czasu do czasu przewracając. Następnie na mięso układamy brzoskwinie, dodajemy 50 ml wody, wsypujemy soser , przykrywamy patelnią i dusimy przez 5 minut. Mięso podajemy na ciepło z brzoskwinią i natką pietruszki.
Filet z brzoskwinią.
Mięso marynujemy w przyprawach i odstawiamy na 30 minut.
Filet z brzoskwinią.
Mięso smazymy na teflonowej patelni przez 10 minut.
Filet z brzoskwinią.
Brzoskwinię opłukujemy i kroimy w ósemki.
Filet z brzoskwinią.
Do mięso dodajemy brzoskwinię i wszystko dusimy przez 5 minut.