jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Filet z indyka na parze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 190
         
ocena: 5/5 głosów: 1

W taki sposób można przygotować fileta z indyka bardziej dietetycznie. Posypując ziołami i pieprzem lecz bez soli.

Filet z indyka na parze Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Filet z indyka na parze

 

  • filety z indyka 300 -400 g
  • pieprz czarny 1 łyżeczka
  • papryka słodka 1 łyżeczka
  • papryka ostra 1 łyżeczka
  • majeranek 2 łyżeczki

Sposób przygotowania:

Filet z indyka na parze
Fileta z indyka pokroić na porcje, umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Rozbić lekko przez folię spożywczą z obu stron. Posypać ziołami, papryką słodką, ostrą oraz pieprzem.

Odłożyć na 30 minut do lodówki, wyjąć i przełożyć do naczynia do gotowania na parze. Parować około 10 - 15 minut. Podawać do drugiego dania z kaszą lub z ziemniakami i sałatką.
Filet z indyka na parze
Fileta pokroić na porcje ,umyć i lekko rozbić
Filet z indyka na parze
Posypać papryką słodką i ostrą oraz pieprzem i przełożyć do naczynia do gotowania na parze
Filet z indyka na parze
Gotoway filet wyłożyć na talerze i podawać z sałatką dowolną i z ziemniakami