Sposób przygotowania:
Soczysty hamburger z cytrynową nutąETAP 1:
1. Cebulę i mięso wołowe zmieliłam maszynką do mielenia, dodałam jajko, skórkę i sok z cytryny, kolendrę, natkę z pietruszki i całość dokładnie wyrobiłam na jednolitą masę. Następnie doprawiłam do smaku solą i pieprzem.
ETAP 2:
2. Z masy mięsnej uformowałam cztery okrągłe burgery o grubości około 2cm, obtoczyłam w bułce tartej i smażyłam z każdej strony na rozgrzanym oleju.
ETAP 3:
3. Cebulę obrałam, pokroiłam w plastry, ogórki i pomidory również pokroiłam w plastry.
4. Każdą bułeczkę przekroiłam poprzecznie na pół. Na spód bułki położyłam po jednym plasterku żółtego sera, kilka krążków czerwonej cebuli, plasterki pomidora, ogórka, ketchup, wołowy burger, liście rukoli i przykryłam górą bułki.