Sposób przygotowania:
Filet z indyka pieczony w naczyniu żaroodpornym
Mięso myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
Do miseczki wlewamy oliwę, dodajemy musztardę, wszystkie przyprawy oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Dokładnie mieszamy.
Smarujemy filety z indyka marynatą po wewnętrznej stronie, kładziemy jeden na drugim i związujemy ciasno sznurkiem wędliniarskim. Następnie nacieramy równomiernie wierzch marynatą. Wstawiamy mięso do lodówki pod przykryciem na minimum 12 godzin, aby się zamarynowało.
Zamarynowane mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy i pieczemy przez 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Smacznego
Do miseczki wlewamy oliwę, dodajemy musztardę, wszystkie przyprawy oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Dokładnie mieszamy.
Smarujemy filety z indyka marynatą po wewnętrznej stronie, kładziemy jeden na drugim i związujemy ciasno sznurkiem wędliniarskim. Następnie nacieramy równomiernie wierzch marynatą. Wstawiamy mięso do lodówki pod przykryciem na minimum 12 godzin, aby się zamarynowało.
Zamarynowane mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy i pieczemy przez 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Smacznego
skuter5