Sposób przygotowania:
Potrawka z cukinii z białą kiełbasą i pomidorami
Warzywa myjemy i osuszamy z wody. Marchewki obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy olej i wkładamy pokrojone warzywa. Smażymy przez kilka minut i wlewamy wodę, gotujemy.
W międzyczasie kroimy cukinię w kostkę i dokładamy do garnka. Z kiełbasy zdejmujemy osłonkę i kroimy na mniejsze kawałki. Pomidory sparzamy i wkładamy na kilka minut do zimnej wody. Z pomidorów zdejmujemy skórkę i kroimy w kostkę, dokładamy razem z kiełbasą do garnka. Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku, zagotowujemy.
W międzyczasie kroimy cukinię w kostkę i dokładamy do garnka. Z kiełbasy zdejmujemy osłonkę i kroimy na mniejsze kawałki. Pomidory sparzamy i wkładamy na kilka minut do zimnej wody. Z pomidorów zdejmujemy skórkę i kroimy w kostkę, dokładamy razem z kiełbasą do garnka. Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku, zagotowujemy.