Sposób przygotowania:
Bułeczki z kapustą i kurkamiCiasto
Suche składniki wsypujemy do miski. Dodajemy ciepłe masło, mleko, śmietanę i roztrzepane jajka. Dokładnie wyrabiamy, aż będzie odstawać od ręki, przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok 4 godziny do wyrośnięcia.
Farsz
Kurki drobno siekamy i podsmażamy z cebulką na oleju. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy do ugotowanej wcześniej i pokrojonej kiszonej kapusty.
Formowanie
Ciasto drożdżowe wałkujemy i wykrawamy koła. Nadziewamy farszem i zlepiamy. Układamy na blaszce, smarujemy roztrzepanym jajkiem z odrobiną mleka i posypujemy sezamem. Odstawiamy na 20 -30 min do wyrośnięcia.
Pieczenie
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni i wkładamy bułki. Pieczemy ok 20 min do ładnego zrumienienia i studzimy na kratce.
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2