Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Roladki z kurczaka na parze

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Szybkie roladki z warzywami i parmezanem

Roladki z kurczaka na parze Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki z kurczaka na parze

 

Sposób przygotowania:

Roladki z kurczaka na parze
Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę. Paprykę pozbawiamy gniazda nasiennego i również kroimy w kostkę. Marchew obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Rozgrzewamy olej i smażymy na nim przez 3-4 minuty wszystkie warzywa. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, studzimy. Każdą pierś z kurczaka kroimy na pół, rozbijamy tłuczkiem. Nakładamy farsz, posypujemy tartym parmezanem, zwijamy roladki. Mięso zawijamy ściśle w folię spożywczą, związujemy końce. Gotujemy w parowarze przez 15 minut.
Roladki z kurczaka na parze
Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę. Paprykę pozbawiamy gniazda nasiennego i również kroimy w kostkę. Marchew obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Rozgrzewamy olej i smażymy na nim przez 3-4 minuty wszystkie warzywa.
Roladki z kurczaka na parze
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, studzimy.
Roladki z kurczaka na parze
Każdą pierś z kurczaka kroimy na pół, rozbijamy tłuczkiem. Nakładamy farsz, posypujemy tartym parmezanem, zwijamy roladki.
Roladki z kurczaka na parze
Mięso zawijamy ściśle w folię spożywczą, związujemy końce.