Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Filet z kurczaka w koperkowej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Filecik z kurczaka w koperkowej panierce - zapraszam :)

Filet z kurczaka w koperkowej panierce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Filet z kurczaka w koperkowej panierce

 

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka w koperkowej panierce
Pierś z kurczaka myjemy i przekrawamy w wzdłuż, następnie oprószamy sola i pieprzem i rozbijamy. Koperek siekamy drobno, do jednej miseczki wsypujemy bułkę tartą, do drugiej wbijamy jajko, dodajemy pieprz kolorowy oraz sól i koperek – roztrzepujemy, fileciki obtaczamy w bułce tarte, a następnie w roztrzepanym jajku z koperkiem, smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złotu kolor z dwóch stron.
Filet z kurczaka w koperkowej panierce
filet z kurczaka myjemy a nastepnie oprószamy sola i pieprzem
Filet z kurczaka w koperkowej panierce
przygotowujemy jajko z koperkiem do panierowania
Filet z kurczaka w koperkowej panierce
filet panierujemy w bułce tartej oraz w roztrzepanym jajku z koperkiem
Filet z kurczaka w koperkowej panierce
o panierowane fileciki smażymy na rozgrzanym tłuszczu