olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Filet z kurczaka w marynacie czosnkowo-ziołowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Piersi z kurczaka pokrojone cienko, a następnie wybite i zamarynowane w marynacie z czosnku, bazylii.

Filet z kurczaka w marynacie czosnkowo-ziołowej Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Filet z kurczaka w marynacie czosnkowo-ziołowej

 

  • 500 gram z piersi kurczaka
  • ¼ szklanki oleju
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1 łyżeczka kucharka
  • 1 łyżeczka cytryny
  • 3 łyżki bazylii

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka w marynacie czosnkowo-ziołowej
Piersi z kurczaka cienko kroję, a następnie wybijam za pomocą tłuczka. W miseczce łączę rozdrobnioną za pomocą blendera bazylię, czosnek i kucharka. Następni dodaję 2 łyżki oleju i dokładnie mieszam. Do miseczki wkładam wybite kawałki kurczaka i wstawiam do lodówki na 6 godzin. Piersi z kurczaka posypuję papryką, po czym smażę je na rozgrzanym na patelni oleju.
Filet z kurczaka w marynacie czosnkowo-ziołowej
Piersi z kurczaka cienko kroję, a następnie wybijam za pomocą tłuczka.
Filet z kurczaka w marynacie czosnkowo-ziołowej
Do miseczki wkładam wybite kawałki kurczaka i wstawiam do lodówki na 6 godzin.