Sposób przygotowania:
Filet z kurczaka w panierce z amarantusa
Filet z kurczaka kroimy na mniejsze kotleciki.
Oczyszczamy z błonek i myjemy.
Następnie kotleciki lekko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem oraz czosnkiem granulowanym.
Panierujemy w mące, rozbełtanym jajku a na samym końcu w amarantusie.
Panierowane kotleciki smażymy na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła klarownego.
Smażymy z obu stron.
Oczyszczamy z błonek i myjemy.
Następnie kotleciki lekko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem oraz czosnkiem granulowanym.
Panierujemy w mące, rozbełtanym jajku a na samym końcu w amarantusie.
Panierowane kotleciki smażymy na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła klarownego.
Smażymy z obu stron.
gusia1000