Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1373]

Łosoś pod kołderką porowo-cebulową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Łosoś to ryba, którą przygotowuję na wiele sposobów. Najbardziej smakuje mi łosoś pieczony np. z dodatkiem pora i cebuli.

Łosoś pod kołderką porowo-cebulową Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Łosoś pod kołderką porowo-cebulową

 

Sposób przygotowania:

Łosoś pod kołderką porowo-cebulową
Pora kroimy dość drobno, cebulę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę i pora, smażymy.

Łososia oczyszczamy z łusek, usuwamy ości, przyprawiamy rybę solą i pieprzem. Rybę układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Na łososia wykładamy kołderkę z pora i cebuli. Rybę pieczemy pod przykryciem w 200 st.C ok.20 minut.

Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Łosoś pod kołderką porowo-cebulową
Łosoś pod kołderką porowo - cebulową pieczony w piekarniku

Tagi:

dania