Sposób przygotowania:
Łosoś pod kołderką porowo-cebulową
Pora kroimy dość drobno, cebulę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę i pora, smażymy.
Łososia oczyszczamy z łusek, usuwamy ości, przyprawiamy rybę solą i pieprzem. Rybę układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Na łososia wykładamy kołderkę z pora i cebuli. Rybę pieczemy pod przykryciem w 200 st.C ok.20 minut.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Łososia oczyszczamy z łusek, usuwamy ości, przyprawiamy rybę solą i pieprzem. Rybę układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Na łososia wykładamy kołderkę z pora i cebuli. Rybę pieczemy pod przykryciem w 200 st.C ok.20 minut.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.