Sposób przygotowania:
Filet z kurczaka w sosie śmiet-koperkowy
Filety z kurczaka gotujemy, aż będą miękkie. Ryż przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu.
Cebulę drobno kroimy i podsmażamy na rumiany kolor na bulionie. Następnie do bulionu dodajemy połowę śmietanki. Z drugiej połowy ubijamy pianę i mieszamy z koperkiem, po czym również dodajemy do bulionu. Wszystko razem mieszamy i doprawiamy do smaku.
Ugotowane filety kroimy w drobną kosteczkę i wrzucamy wszystko do sosu śmietanowo-koperkowego. Trzymamy na ogniu jeszcze ok 2 min, żeby wszystko ładnie się zmieszało. Tak przygotowane filety podajemy z ryżem.
Cebulę drobno kroimy i podsmażamy na rumiany kolor na bulionie. Następnie do bulionu dodajemy połowę śmietanki. Z drugiej połowy ubijamy pianę i mieszamy z koperkiem, po czym również dodajemy do bulionu. Wszystko razem mieszamy i doprawiamy do smaku.
Ugotowane filety kroimy w drobną kosteczkę i wrzucamy wszystko do sosu śmietanowo-koperkowego. Trzymamy na ogniu jeszcze ok 2 min, żeby wszystko ładnie się zmieszało. Tak przygotowane filety podajemy z ryżem.