Sposób przygotowania:
Filet z kurczaka w sosie z kluskami i kapustą
Pierś kurczaka oczyścić opłukać i osuszyć.
Następnie natrzeć przyprawami, włożyć na rozgrzany tłuszcz i smażyć do miękkości mięsa obracając co jakiś czas i podlewając wytworzonym sosem.
Smażyć na małym ogniu pod przykryciem.
Usmażone mięso wyjąc i pokroić na plastry a do wytworzonego sosu dolać ugotowanego wcześniej bulionu w zależności ile potrzebujemy sosu.
Sos zagęszczamy gotowym sosem zrobionym według opisu na opakowaniu dodając niewielką ilość mąki pszennej.
Dokładnie wymieszać i wlać ciągle mieszając do gotującego sosu z bulionem.
Gotować do momentu zgęstnienia nie przerywając mieszania.
Podawać z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą.
Następnie natrzeć przyprawami, włożyć na rozgrzany tłuszcz i smażyć do miękkości mięsa obracając co jakiś czas i podlewając wytworzonym sosem.
Smażyć na małym ogniu pod przykryciem.
Usmażone mięso wyjąc i pokroić na plastry a do wytworzonego sosu dolać ugotowanego wcześniej bulionu w zależności ile potrzebujemy sosu.
Sos zagęszczamy gotowym sosem zrobionym według opisu na opakowaniu dodając niewielką ilość mąki pszennej.
Dokładnie wymieszać i wlać ciągle mieszając do gotującego sosu z bulionem.
Gotować do momentu zgęstnienia nie przerywając mieszania.
Podawać z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą.
ewaeu
BozenaMatuszczyk
Dziękuję.;)
gusia1000