Sposób przygotowania:
Naleśniki z mielonym mięsem i grzybami
Ciasto;
Jajka rozkłócamy. Stopniowo dodajemy mleko, wodę i mąkę. Na koniec wlewamy olej i dokładnie mieszamy. Smażymy cieniutkie duże placki.
Na patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy i wrzucamy mięso, chwilkę dusimy. Cebulę obieramy i kroimy w piórka.
Do mięsa dodajemy cebulę i grzyby ( wcześniej odmrożone). Dusimy 15 minut. Nastęnie dodajemy koncentrat, pomidory i przyprawy. Chwilkę dusimy.
Na placki wykładamy po 2-3 łyżki farszu i zwijamy w rulony. Podsmażamy na oleju.
Smacznego
Jajka rozkłócamy. Stopniowo dodajemy mleko, wodę i mąkę. Na koniec wlewamy olej i dokładnie mieszamy. Smażymy cieniutkie duże placki.
Na patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy i wrzucamy mięso, chwilkę dusimy. Cebulę obieramy i kroimy w piórka.
Do mięsa dodajemy cebulę i grzyby ( wcześniej odmrożone). Dusimy 15 minut. Nastęnie dodajemy koncentrat, pomidory i przyprawy. Chwilkę dusimy.
Na placki wykładamy po 2-3 łyżki farszu i zwijamy w rulony. Podsmażamy na oleju.
Smacznego