Sposób przygotowania:
Szybka fasolka po bretońsku
Fasolę wsypujemy do miski i zalewamy zimna wodą. Odstawiamy na 12 h co 6 godzin zmieniamy wodę. Fasole odcedzamy zalewamy świeżą wodą - gorąca ,dodajemy liście laurowe i gotujemy do miękkości.
Między czasie kroimy cebule i czosnek w kostkę. Podsmażamy na oleju. Dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę. Smażymy.
Dodajemy papryki w proszku i koncentrat pomidorowy. Mieszamy chwilę smażymy.
Przekładamy do garnka z ugotowaną fasolę. Mieszamy. Gotujemy ok 10 min.
Dodajemy przyprawę do fasoli. Zagotowujemy.
Między czasie kroimy cebule i czosnek w kostkę. Podsmażamy na oleju. Dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę. Smażymy.
Dodajemy papryki w proszku i koncentrat pomidorowy. Mieszamy chwilę smażymy.
Przekładamy do garnka z ugotowaną fasolę. Mieszamy. Gotujemy ok 10 min.
Dodajemy przyprawę do fasoli. Zagotowujemy.
Magdalena88
niezły kąsek