Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Filet z kurczaka z parówką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Roladki z kurczaka to idealna propozycja na efektowny obiad.

Filet z kurczaka z parówką

Składniki:

Filet z kurczaka z parówką

 

  • 2 filety z kurczaka
  • 2 parówki cienkie
  • 1 plasterek żółtego sera
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka z parówką
Filety z kurczaka umyć, osuszyć i delikatnie rozbić tłuczkiem przez folię. Natrzeć czosnkiem roztartym z solą, oprószyć pieprzem, odłożyć na 1/2 godziny do lodówki. Następnie na filecie położyć obraną z osłonki kiełbasę parówkową, pół plasterka sera i mocno zwinąć w rulon. Owinąć bawełnianą nitką lub spiąć wykałaczką i obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Włożyć do rondla, podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem około 15 minut.Przed podaniem usunąć nitkę lub wykałaczki.