Mama niejadka

Mama niejadka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 141]

Filet z kurczaka z szynkowara

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczny filet z kurczaka z szynkowara podany z domowym chlebkiem. Idealny na śniadanie z ulubionym pieczywem.

Filet z kurczaka z szynkowara

Składniki:

Filet z kurczaka z szynkowara

 

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka z szynkowara
Mięso opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Natrzeć mieszanką przypraw. Pozostawić w misce na 24-48 godzin. Można też od razu włożyć do woreczka i do szynkowara.

Zapeklowane mięso parzyć ok. 2 godzin w temperaturze 80 stopni.

Po zaparzeniu wyjąć z gorącej wody i zalać lodowatą. Schładzać kilka godzin i po wyjęciu z szynkowara kroić jak wędlinę.