Sposób przygotowania:
Filet z kurczka w cieście
Mięso opłukać , pokroić na kawałki o wielkości 2 cm i włożyć do miski. Do miski z kurczakiem wsypać przyprawy i pieprz i wszystko dokładnie wymieszać, odstawić. Przygotować ciasto :
do miski wlać piwo dodać mąkę, jajko i sól i wszystka razem miksować przez 5 minut do powstania gęstego ciasta naleśnikowego.Na patelni rozgrzać olej .Kawałki fileta zanurzać w cieście i kłaść na patelnię. Smażyć po 2 minuty z każdej strony, podawać z sosami lub sałatkami.
do miski wlać piwo dodać mąkę, jajko i sól i wszystka razem miksować przez 5 minut do powstania gęstego ciasta naleśnikowego.Na patelni rozgrzać olej .Kawałki fileta zanurzać w cieście i kłaść na patelnię. Smażyć po 2 minuty z każdej strony, podawać z sosami lub sałatkami.