Sposób przygotowania:
Risotto ze szparagami, cukinią i szpinakiem
Cukinię obieramy, ze szparagów pozbywamy się twardych części.
Warzywa kroimy w kostkę.
Na patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy. Wrzucamy warzywa oraz mrożony szpinak, chwilę podsmażamy.
Dodajemy czosnek przeciśniety przez praskę i ryż. Smażymy aż ryż się zeszkli.
Następnie wlewamy stopniowo łyżką wazową sok oraz bulion(gdy ryż wchłonie płyn wlewamy następny).
N koniec dodajemy przyprawy, masło i ser.
Dokładnie wszystko mieszamy.
Podajemy jako danie gównie lub jako dodatek do dania mięsnego.
Smacznego
Warzywa kroimy w kostkę.
Na patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy. Wrzucamy warzywa oraz mrożony szpinak, chwilę podsmażamy.
Dodajemy czosnek przeciśniety przez praskę i ryż. Smażymy aż ryż się zeszkli.
Następnie wlewamy stopniowo łyżką wazową sok oraz bulion(gdy ryż wchłonie płyn wlewamy następny).
N koniec dodajemy przyprawy, masło i ser.
Dokładnie wszystko mieszamy.
Podajemy jako danie gównie lub jako dodatek do dania mięsnego.
Smacznego