Sposób przygotowania:
Filet z niespodziankąPrzygotowanie mięsa:
Kawałki mięsa lekko rozbić. Natrzeć do smaku solą,przyprawą do drobiu i czosnkiem granulowanym.
Piekarnik rozgrzać do 190 stopni.
Kawałki mięsa ułożyć w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ciast i wysmarowanej olejem z ziołami.
Włożyć do gorącego piekarnika i piec ok. 25 min.
Po tym czasie wyciągnąć i ułożyć na każdym kawałku mięsa po 3-4 uduszone pieczarki i po 1 plasterku żółtego sera. Zapiekać jeszcze ok. 10 min.,aż ser się ładnie roztopi.
Przygotowanie pieczarek:
Pieczarki oczyścić i umyć. W małym rondelku rozpuścić masło. Do masła włożyć kapelusze pieczarek.
Posypać odrobiną vegety i dusić do miękkości na małym ogniu ,od czasu do czasu mieszając.