Sposób przygotowania:
Filet z kurczaka z pieczarkami
Umyte mięso osuszyć w papierowym ręczniku, pokroić w kostkę, oprószyć pieprzem i wymieszać z roztartym z solą czosnkiem. Odłożyć do lodówki na 1 godzinę. Następnie mięso zrumienić na rozgrzanej oliwie. Wlać 1 szkl wody i dusić pod przykryciem około 1/2 godziny. Umytą paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło, podsmażyć pokrojony w krążki por, dodać pokrojone pieczarki i paprykę, smażyć przez 15 minut. Gdy mięso jest prawie miękkie, dodać usmażone pieczarki z papryką i pokrojone na kawałki obrane ze skórki pomidory, wymieszać i dusić do miękkości. Gotową potrawę przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi.