Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Filet z kurczaka z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Filet z kurczaka z papryką i pieczarkami jest bardzo smaczny.

Filet z kurczaka z pieczarkami

Składniki:

Filet z kurczaka z pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka z pieczarkami
Umyte mięso osuszyć w papierowym ręczniku, pokroić w kostkę, oprószyć pieprzem i wymieszać z roztartym z solą czosnkiem. Odłożyć do lodówki na 1 godzinę. Następnie mięso zrumienić na rozgrzanej oliwie. Wlać 1 szkl wody i dusić pod przykryciem około 1/2 godziny. Umytą paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło, podsmażyć pokrojony w krążki por, dodać pokrojone pieczarki i paprykę, smażyć przez 15 minut. Gdy mięso jest prawie miękkie, dodać usmażone pieczarki z papryką i pokrojone na kawałki obrane ze skórki pomidory, wymieszać i dusić do miękkości. Gotową potrawę przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi.