aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Filet z pieczarkami z piekarnika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Polecam ekspresowe do przygotowania a zarazem bardzo smaczne filety z kurczaka zapiekane w piekarniku.

Filet z pieczarkami z piekarnika Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Filet z pieczarkami z piekarnika

 

Sposób przygotowania:

Filet z pieczarkami z piekarnika
Filety myjemy, osuszamy i kroimy na pół. Każdy kawałek lekko rozbijamy i przyprawiamy z obu stron solą, pieprzem, ostrą papryką i przyprawą do kurczaka. Dno naczynia żaroodpornego smarujemy olejem. układamy w nim plastry fileta. na filetach układamy obrane i pokrojone w plastry pieczarki (ja akurat miałam mrożone). Tak przygotowane naczynie z filetami przykrywamy pokrywką i wstawiamy na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 160C. Po tym czasie na podpieczone filety układamy po plasterku żółtego sera i ponownie wstawiamy do piekarnika na ok. 5-7 minut. Upieczone filety podajemy jako dodatek do drugiego dania.  
Filet z pieczarkami z piekarnika
Filety kroimy na pół i przyprawiamy, układamy w naczyniu żaroodpornym.
Filet z pieczarkami z piekarnika
Na filetach układamy plasterki pieczarek - mogą być mrożone.
Filet z pieczarkami z piekarnika
Filety z pieczarkami wstawiamy do piekarnika na 15 minut.
Filet z pieczarkami z piekarnika
Na podpieczonych filetach układamy po plasterku sera i nadal zapiekamy. Podajemy do drugiego dania.