Sposób przygotowania:
Filet z soli z sosikiem pieczarkowym
Filety z soli rozmrażam. Potem posypuję je solą i pieprzem cytrynowym, tymiankiem i skrapiam sokiem z cytryny. I zostawiam na ok. pół godzinki by przeszła smakiem przypraw. W tym czasie robię sos. Obieram pieczarki i ścieram na tarce na plasterki. Cebulkę kroję w kostkę. Rozgrzewam masło na patelni, wrzucam cebulkę, chwilę smażę by się zeszkliła, dodaję pieczarki, posypuję je solą, ziołami prowansalskimi i jeszcze dodatkowo daję troszkę tymianku suszonego i duszę je pod przykryciem ok. 10 minut. Potem wlewam śmietanę, odkrywam i redukuję ok. 10 minut- sos robi się gęsty (bez żadnej mąki). Każdy filet zawijam w folię aluminiową (robię taką kieszonkę), daję łyżeczkę masła do środka i na filet daję gałązkę koperku/pietruszki (lub to i to jak mam) i wkładam do nagrzanego piekarnika i piekę 15 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu wyjmuję z folii, podaję z sosem, surówką- pasują do tego ziemniaczki, bagietka, grzanka.