Filet z serem i szynką 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Filet z dodatkiem sera i szynki idealny na każdą okazję

Filet z serem i szynką 2 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Filet z serem i szynką 2

 

  • filet z kurczaka
  • plasterki szynki
  • plasterki sera
  • mąka
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Filet z serem i szynką 2
Filet rozkrawamy na mniejsze kawałki rozbijamy lekko na cienko by przy smażeniu upiekło się do środka. Na rozbity filet układamy z jednej strony fileta plasterek sera żółtego a z drugiej strony szynkęCałość składamy razem na pół żeby ser złączył się szynką, Przygotowane mięso przed samym smażeniem panierujemy tylko w mące ( gdyż wcześniejsze panierowanie mięsa w mące zrobi papkę bo mąką się rozpuści)Przed smażeniem panierujemy dodajemy tłuszcz na patelnie i dobrze rozgrzewamy kładziemy mięso i smażymy na małym ogniu z każdej strony na złoty kolor. Gotowy filet można podawać z różnymi dodatkami
Filet z serem i szynką 2
Kładziemy na boki fileta plasterek sera i szynki
Filet z serem i szynką 2
Przygotowane filety składamy razem żeby złączyły się
Filet z serem i szynką 2
Panierujemy przed samym smażeniem w mące
Filet z serem i szynką 2
Smażymy na dobrze rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor