Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Filet z kurczaka pieczony w pikarniku.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tak przygotowane filety z kurczaka podawać z pieczonymi ziemniakami i surówką.

Filet z kurczaka pieczony w pikarniku.

Składniki:

Filet z kurczaka pieczony w pikarniku.

 

  • 4 szt filet z kurczaka,
  • 2 łyżeczki Przyprawa do kurczaka,
  • do smaku pieprz,
  • 2-3 ząbki czosnek,
  • 1 łyżka musztarda,
  • 2-3 łyżki oliwa,
  • do smaku sól

 

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka pieczony w pikarniku.
Filety z kurczaka umyć, osuszyć. Natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem lub posypać czosnkiem granulowanym, posmarować musztardą. Oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Odłożyć do lodówki na 1 godz. Następnie mięso włożyć do rękawa do pieczenia ułożyć w brytfannie, skropić oliwą, podlać odrobiną wody. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 40 minut. Po 20 minutach zdjąć folię, skropić powstałym sosem i dopiec.