Sposób przygotowania:
Filet z sosem czereśniowym
Mięso myjemy i osuszamy. Tak przygotowane przecinamy na dwie połówki. Następnie oprószamy je świeżo mielonym kolorowym pieprzem i solą morską. Tak przygotowane przekładamy do naczynia żaroodpornego. Polewamy po wierzchu delikatnie olejem i pieczemy do miękkości w 180˚C. Upieczone mięso wyjmujemy. Uzyskamy sos zlewamy. Między czasie myjemy, osuszamy i drylujemy czereśnie. Następnie przygotowujemy czereśniowy sos. SOS: W garnku podgrzewamy łyżkę oleju. Dodajemy do niego brązowy cukier. Następnie dodajemy wytopiony podczas pieczenia sos oraz przygotowane czereśnie. Do sosu dodajemy ocet balsamiczny oraz świeżo mielony czarny pieprz. Całość delikatnie zagęszczamy mąką rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody. Upieczone mięso polewamy sosem i podajemy!
LauraLaura