Sposób przygotowania:
Filet z pangi w sosie pikantnym
Filet z pangi rozmrozić i wytrzeć do sucha. Przeciąć go na 4 części, skropić sokiem z cytryny, oprószyć świeżo zmieloną solą morską oraz świeżo zmielonym pieprzem kolorowym i odstawić na 30 min do lodówki. Po tym czasie na patelni rozgrzać olej. Mąkę wymieszać z papryką słodką oraz ostrą i panierować w niej filety, a następnie smażyć na złoty kolor z obu stron. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Czosnek obrać i drobno posiekać. Na oleju pozostałym po smażeniu ryby zeszklić cebulę wraz z czosnkiem oraz dodać pozostałą mąkę z przyprawami. Następnie wlać wino, dodać koncentrat pomidorowy oraz ketchup, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszać. Do sosu włożyć podsmażone filety z pangi i wszystko razem dusić na małym ogniu jeszcze 10 min. Gotowe filety z pangi wraz z sosem podawać np. z brązowym ryżem.