Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Filety rybne pieczone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przed podaniem posypać drobno pokrojoną natką pietruszki.

Filety rybne pieczone

Składniki:

Filety rybne pieczone

 

  • 80 dag filetów
  • sól,pieprz, czosnek
  • 1 kg frytek ziemniaczanych
  • olej
  • boczek wędzony
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Filety rybne pieczone
Filety rybne nacinamy w odległości co 2 cm, następnie solimy i oprószamy pieprzem. Czosnek obrać z zmiażdżyć w prasce i natrzeć nim filety. Folię aluminiową posmarować olejem, ułożyć frytki , a na frytki położyć kawałki ryb na wierzch kładziemy kawałki boczku wędzonego pokrojone w plastry, następnie zawinąć dokładnie, aby nie wyciekał sos, pieczemy w piekarniku około 20 minut.