csigreg

csigreg

Kucharz
[Przepisów: 19]

filety rybne w pomidorach i kukurydzy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Doskonałe danie na każdą okazję. Polecam!

filety rybne w pomidorach i kukurydzy

Składniki:

filety rybne w pomidorach i kukurydzy

 

  • 3-4 filety rybne
  • 4 duże pomidory
  • 3 duże cebule
  • 3 duże marchewki
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka papryki mielonej słodkiej
  • kukurydza z puszki
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

filety rybne w pomidorach i kukurydzy
Filety smażymy w panierce lub bez, wedle uznania. W rondlu z niewielką ilością wody dusimy starkowaną grubo marchew, a na patelni smażymy do cebulę pokrojoną w półtalarki, do uzyskania przez nią miękkości. Gdy to nastąpi, dodajemy do niej pokrojone w kostkę pomidory. Gdy pomidory zaczną się rozpadać, dodajemy paprykę i koncentrat oraz kukurydzę. Smażymy jeszcze przez chwilę po czym przekładamy do rondla z marchewką. Doprawiamy solą i pieprzem. Powstałą masą zalewamy rybę ułożoną na półmisku. Smacznego!