Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Filety w cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Filety z kurczaka zapiekane w cieście francuskim, filety tak zapiekane są delikatne i bardzo ładnie się prezentują.

Filety w cieście francuskim Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Filety w cieście francuskim

 

Sposób przygotowania:

Filety w cieście francuskim
Filety z kurczaka oprószam solą , pieprzem i nacieram przepuszczonym przez praskę czosnkiem, odstawić na 20 minut. W tym czasie obrać i pokroić pieczarki , podsmażyć je na oleju i doprawić do smaku.

Ciasto francuskie podzielić na 4 części , na każdy położyć płat mięsa , nałożyć pieczarki i zwinąć jak gołąbki. Zwinięte ciasto lekko ponacinać i posmarować rozmąconym jajkiem .

Piec 30 minut w temp 160 stopni.  
Filety w cieście francuzkim
Filety z kurczaka oprószam solą , pieprzem i nacieram przepuszczonym przez praskę czosnkiem, odstawić na 20 minut.
Filety w cieście francuzkim
Pieczarki obrać pokroić i podsmażyć na oleju
Filety w cieście francuzkim
Ciasto francuskie podzielić na 4 części , na każdy położyć płat mięsa , nałożyć pieczarki i zwinąć jak gołąbki.
Filety w cieście francuzkim
Zwinięte ciasto lekko ponacinać i posmarować rozmąconym jajkiem . Piec 30 minut w temp 160 stopni.