wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Filety w migdałach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Warto zaskoczyć Swoich bliskich, i zrobić panierkę inną niż zawsze.

Filety w migdałach

Składniki:

Filety w migdałach

 

 

Sposób przygotowania:

Filety w migdałach
Filety z kurczaka rozbijamy na cienkie płaty, które doprawiamy solą i pieprzem. Płatki kukurydziane rozbijamy na drobno. Tak samo robimy z migdałami. Łączymy je ze sobą, tworząc panierkę. Rozbijamy jajko i maczamy w nim każdy z osobna filet, a potem w panierce. Smażymy mięso na rozgrzanym tłuszczu do uzyskania złotego odcieniu. Można podawać z ziemniakami i z surówką. Smacznego.