wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Filety z flądry w folii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ryba nie zawsze musi być smażona.

Filety z flądry w folii

Składniki:

Filety z flądry w folii

 

Sposób przygotowania:

Filety z flądry w folii
Filety z flądry umyć, skropić sokiem z cytryny i pozostawić na 10 minut. Posypać solą, pieprzem i papryką. Posmarować tłuszczem 2 kawałki folii aluminiowej i położyć na nich filety, potem plasterki cytryny, listki laurowe, i ziarenka pieprzu. Folię złożyć i włożyć do dużego,  garnka z wodą. Gotować rybę 30 minut, wyjąć razem z folią i ułożyć na talerzu. Podawać rybę posypaną natką pietruszki.