SUPERPRZEPIS

Roladki z indyka na sałacie

  • 2
  • agabi22
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 5
Roladki z indyka na sałacie Więcej zdjęć (3)

Mięso z indyka jest delikatne i idealnie nadaje się na roladki. Tym razem podałam na świeżym szpinaku. Przepysznie!

Składniki:

Roladki z indyka na sałacie

 

  • filet z indyka 1/2 kg
  • pieczarki brązowe 350 g
  • mozzarella 1 kulka - 125 g
  • sól pieprz
  • papryka mielona słodka
  • masło klarowane do smażenia
  • młody szpinak 200 g
  • kukurydza konserwowa 1 puszka mała
  • rzeżucha
  • mąka do obtaczania

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki z indyka na sałacie
Pieczarki opłukać ale nie obierać ze skórki. Pokroić w większą kostkę i lekko podsmażyć. Ja podsmażyłam bez tłuszczu. Pod koniec doprawić solą i sporą ilością pieprzu. Mozzarellę odsączyć z wody i pokroić w grubsze plastry. Filet z indyka opłukać i osuszyć. Pokroić i lekko rozbić tłuczkiem. Z obu stron oprószyć solą i pieprzem. Na jednym końcu układać kawałek mozzarelli i łyżkę podsmażonych pieczarek. Zawijać ciasto w roladę. Do mąki dodać łyżeczkę papryki mielonej słodkiej i wymieszać. Obtaczać w niej roladki. Obsmażyć na złoty kolor na maśle klarowanym. Przełożyć do żaroodpornego naczynia i podgrzewać 10 minut w 160 stopniach. W tym czasie ze szpinaku oderwać ogonki, opłukać i osuszyć. Ułożyć na talerzu, posypać kukurydzą konserwową oraz rzeżuchą. Roladki układać na sałacie i podawać. Smacznego :)
Roladki z indyka na sałacie
pieczarki pokroić i podsmażyć bez tłuszczu
Roladki z indyka na sałacie
ze szpinaku oderwac ogonki opłukać i osuszyć

Tagi:

szpinak indyk