Sposób przygotowania:
Filety z kapustą
Filety myjemy osuszamy i rozbijamy tłuczkiem. Opruszamy solą i pieprzem i odkładamy.
Liście myjemy usuwamy łodygę i twarde włókna. Brokuł myjemy i dzielimy na male części. Liść rozkładamy i kładziemy płat mięsa na mięso układamy kilka różyczek brokuła i zwijamy roladkę.Obwiązujemy ją nitką. W rondlu gotujemy około 1 litra wody.Wrzucamy kostkę rosołową liść laurowy i ziarenka pieprzu. Kiedy bulion zacznie się gotować wkładamy roladki i gotujemy około 20 minut. Można zrobić sos pomidorowy.
Liście myjemy usuwamy łodygę i twarde włókna. Brokuł myjemy i dzielimy na male części. Liść rozkładamy i kładziemy płat mięsa na mięso układamy kilka różyczek brokuła i zwijamy roladkę.Obwiązujemy ją nitką. W rondlu gotujemy około 1 litra wody.Wrzucamy kostkę rosołową liść laurowy i ziarenka pieprzu. Kiedy bulion zacznie się gotować wkładamy roladki i gotujemy około 20 minut. Można zrobić sos pomidorowy.