Anetap

Anetap

Szef Kuchni
[Przepisów: 43]

Filety z kaszą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybki i smaczny posiłek. Danie idealnie na obiad bądź kolację.

Filety z kaszą Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Filety z kaszą

 

  • 2 filety z kurczaka
  • 1 szklanka kaszy kuskus
  • 1 papryka żółta
  • 2 marchewki
  • 1/2 cebuli
  • 100 g pieczarek
  • 1 pietruszka
  • 2 łyżeczki oleju
  • sól, pieprz, vegeta

Sposób przygotowania:

Filety z kaszą
Fileta płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy oprószonego solą i pieprzem fileta, podsmażamy, przykrywami i dusimy około 30 min. Paprykę oczyszczamy i kroimy w kostkę. Pieczarki myjemy i kroimy w kostkę. Marchewkę i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Wszystkie warzywa wrzucamy na patelnię do mięsa i podsmażamy. Dusimy na małym ogniu przez około 15 min i wsypujemy kaszę, zalewamy 2 szklankami wody, doprawiamy do smaku, solą i vegetą. Tak gotujemy jeszcze około 10 min.
Filety z kaszą
marchewka, pieczarki, papryka, cebula, pokrojone w kostkę
Filety z kaszą
mięso uduszone pod przykryciem wraz z warzywami