Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Filety z kurczaka pieczone w soli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Mięso pieczone w soli jest po prostu pyszne

Filety z kurczaka pieczone w soli

Składniki:

Filety z kurczaka pieczone w soli

 

  • 2 podwójne filety z kurczaka,
  • 1 kg soli,
  • 2 łyżki soli czosnkowej,
  • 1 łyżka papryki mielonej,
  • pieprz

 

 

 

Sposób przygotowania:

Filety z kurczaka pieczone w soli
Do naczynia żaroodpornego lub brytfanny wsypać 1 kg soli i sól czosnkową. Filety z kurczaka umyć, osuszyć, oprószyć pieprzem i mieloną papryką, ułożyć na warstwie soli. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 st. na około 1 godziny. Po upływie pół godziny, obrócić mięso na drugą stronę i piec kolejne pół godziny.