Sposób przygotowania:
Filety z kurczaka w cieście i panierce z płatków
Składniki ciasta miksujemy na gęste i gładkie ciasto,dodajemy sól do smaku. Płatki kukurydziane drobno kruszymy. Mięso myjemy i dokładnie osuszamy,następnie kroimy w plastry.Każdy plaster mięsa lekko ubijamy tłuczkiem do mięsa i oprószamy do smaku solą i pieprzem. Każdy plaster mięsa zanurzamy w cieście. Następnie mięso obtaczamy w pokruszonych płatkach kukurydzianych. Przygotowane mięso odstawiamy w chłodne miejsce na kilka minut ,żeby panierka stężała. Filety smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron,do miękkości mięsa i zrumienienia panierki.
![Filety z kurczaka w cieście i panierce z płatków Filety z kurczaka w cieście i panierce z płatków](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/filety-z-kurczaka-w-ciescie-i-panierce-z-platkow-321785.jpg)
![Filety z kurczaka w cieście i panierce z płatków Filety z kurczaka w cieście i panierce z płatków](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/filety-z-kurczaka-w-ciescie-i-panierce-z-platkow-321786.jpg)
![Filety z kurczaka w cieście i panierce z płatków Filety z kurczaka w cieście i panierce z płatków](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/filety-z-kurczaka-w-ciescie-i-panierce-z-platkow-321787.jpg)
![Filety z kurczaka w cieście i panierce z płatków Filety z kurczaka w cieście i panierce z płatków](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/filety-z-kurczaka-w-ciescie-i-panierce-z-platkow-321788.jpg)